Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Να σεβαστούν τη δημοκρατία ή να πάρουν το ρίσκο της ανόδου της ακροδεξιάς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΙΕΡ ΛΟΡΑΝ
Στο ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σεβαστούν την Δημοκρατία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Πιέρ Λοράν.
Τσίπρας: Να σεβαστούν τη δημοκρατία ή να πάρουν το ρίσκο της ανόδου της ακροδεξιάς

«Νομίζω ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα σεβαστούν τη Δημοκρατία ή αν θα πάρουν το ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Γαλλία.
 «Ιδίως το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πολύ σοβαρό, πολύ κρίσιμο. Εξαιτίας των δυσκολιών εντός της ΕΕ έχετε την άνοδο της Λεπέν και ακροδεξιών δυνάμεων. Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε υπέρ της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβαστούμε τη Δημοκρατία στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πιέρ Λοράν.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία του με τον κ. Λοράν.

Η συνάντηση Τσίπρα - Λοράν εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού με ευρωπαίους αξιωματούχους. Χθες ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...