Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Μόνιμη ατάκα, πλέον, του Θεοδωράκη το «είναι φίλοι μας οι Γερμανοί»

Σε σχεδόν καθημερινή βάση φροντίζει ο επικεφαλής του μορφώματος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης να μας υπενθυμίζει πόσο γερμανόφιλος (άλλοι θα τον ονομάτιζαν ως γερμανόδουλο) είναι. Αυτή την φορά, με συνέντευξή του στους «Financial Times», έσπευσε να χαρακτηρίσει ως «ανεγκέφαλους» εκείνους που επιδιώκουν την ρήξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας: «Οι Γερμανοί σήμερα είναι φίλοι της Ελλάδας και δεν θα έπρεπε να έχουμε υπουργούς της κυβέρνησης να επιδιώκουν μια εχθρική σχέση μαζί τους», δήλωσε ο Θεοδωράκης, με μια φρασεολογία που παραπέμπει σε…
κλασική ατάκα εγχώριων κινηματογραφικών ταινιών της δεκαετίας του ΄60, ενώ στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ναι μεν χρειάζεται να βρεθεί λύση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ωστόσο δεν είναι το μείζον θέμα που πρέπει να απασχολεί την κυβέρνηση.
Η έννοια της «λύσης» έχει πολλές ερμηνείες. «Λύση» αποτελεί και το να μην πάρουμε καθόλου αποζημιώσεις. Το ζητούμενο, λοιπόν, για τον ποταμάκια και το κομματικό του μόρφωμα είναι να τοποθετηθεί σαφώς ως προς την θέση και την στάση του για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς και του κατοχικού δανείου. Ας κάνει, επιτέλους, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση επί του θέματος, για να δούμε μέχρι ποιου σημείου θεωρεί ότι «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» και να διαπιστώσουμε αν η ταύτισή του με τους δευτεραγωνιστές των παλιών εγχώριων ταινιών είναι δικαιολογημένη ή όχι.
Ο ίδιος, πάντως, σ΄αντίθεση με τον τίτλο της πανάκριβης τηλεοπτικής του εκπομπής «Πρωταγωνιστές», είναι σαφώς κομπάρσος (ούτε καν τριταγωνιστής) της πολιτικής σκηνής του Τόπου.

Γιώργος Μάστορας
xryshaygh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...