Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Χρήστος Παππάς: Επιστρέψτε τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς κατέθεσε γραπτή ερώτηση για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών που κατάργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΘΕΜΑ: «Ανάγκη η αποκατάσταση των συντάξεων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου που καταργήθηκαν με το Μνημόνιο»

Το 2012 με τον νόμο 4093/2012, η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου στο πλαίσιο της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής κατήργησε με «ρατσιστικό» τρόπο το προνοιακό βοήθημα των υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών, ή αλλιώς τις λεγόμενες συντάξεις ΟΓΑ. Η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου θέσπισε κριτήρια στα οποία ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί η συντριπτική πλειοψηφία των υπερηλίκων. Στις 17 Φεβρουαρίου 2015 συμπληρώθηκαν 101 χρόνια από την έναρξη του αυτονομιστικού αγώνα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και το ζήτημα παραμένει επίκαιρο. Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου πως θα λαμβάνουν συντάξεις όταν αναλάβει την εξουσία.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Λόγω του μνημονίου καταργήθηκαν οι συντάξεις στους υπερήλικες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου (ύψους 200-300 ευρώ). Έχετε σκοπό να τις επαναφέρετε όπως προεκλογικά δεσμευθήκατε; Εάν ναι, με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα;
Αθήνα, 25/02/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να κόβονται συντάξεις ηλικιωμένων ανθρώπων λόγω οικονομικής κρίσης, την στιγμή που το εν λόγω βοήθημα αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων Ελλήνων που φυλάσσουν Θερμοπύλες.

Ο Χρήστος Παππάς, ευαισθητοποιημένος στα θέματα της Βορείου Ηπείρου, επέλεξε να θίξει αυτό το μείζον θέμα με σκοπό να πιέσει την κυβέρνηση προς επίλυση του προβλήματος και να επιτραπεί τελικά στους Βορειοηπειρώτες να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...