Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Πρώτη φορά από... αριστερά: Σε φόρο λίπους (!) και παραμονή του ΕΝΦΙΑ καταλήγει η διαπραγμάτευση των Συριζαίων

Έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας για να ενημερώσει το σώμα σχετικά για την πορεία των "διαπραγματεύσεων". Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20:00 και θα είναι σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Όπως διαρρέεται, ο Τσίπρας θα παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων και τα προτεινόμενα μέτρα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση για συζήτηση με τους «θεσμούς» στα οποία περιλαμβάνεται ο φόρος λίπους(!) και η παραμονή του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ,-ίσως με κάποιες αλλαγές στους μικρούς ιδιοκτήτες -και το 2015 με στόχο να εισπραχθούν και φέτος περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Ο ανώτατος συντελεστής μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 2% τον χρόνο, ειδικά αν η είσπραξή του συνδυαστεί με τη μείωση των αντικειμενικών τιμών της Εφορίας τον Ιούνιο.
Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή φόρου λίπους(!) σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων όπως εφαρμόζεται στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group, περιλαμβάνεται και ο λεγόμενος "fat tax". Αυτός μεταφράζεται στην τσέπη του καταναλωτή σε επιβάρυνση όταν αγοράζει προϊόντα πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος, όπως τα αναψυκτικά, τα γλυκά και άλλα φαγητά πλούσια σε λιπαρά.

Υ.Γ. Πάντως ήδη γι΄αυτό το μέτρο ξεκίνησαν και οι πρώτες διαμαρτυρίες
XA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...