Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Κρυφο σχέδιο της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι για να πιέσει την Ελλάδα!! πως θα πιέσουν τις τραπεζες

Το σχέδιο αυτό της ΕΚΤ θεωρείται έμπνευση του Μάριο Ντράγκι για να πιέσει την Ελλάδα
- Η διοίκηση της ΕΚΤ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg τελικά απορρίφθηκε
- Υψηλόβαθμοι τραπεζικοί μέσω NewsIt διαψεύδουν ένα τέτοιο σχέδιο από την ΕΚΤ
- Εάν η ΕΚΤ προχωρούσε σε μία τέτοια κίνηση οι ελληνικές τράπεζες θα έπρεπε να καλύψουν ένα κενό 7 δισ.


Ένα μυστικό σχέδιο αποκαλύπτουν οι Financial Times σε περίπτωση που είτε σήμερα στην πενταμερή συνάντηση είτε στο Βερολίνο στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ δεν προκύψει καμία συγκεκριμένη συμφωνία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου αυτό το σχέδιο το έχει ήδη επεξεργαστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία μάλιστα σκοπεύει να το θέσει σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα και με δεδομένο πως ούτε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ δεν προκύψει συμφωνία.

Το σχέδιο αυτό που θεωρείται έμπνευση του Μάριο Ντράγκι έτσι ώστε να στήσει κυριολεκτικά την Ελλάδα στη γωνία προβλέπεται πως η διοίκηση της ΕΚΤ θα επιβάλλει συγκεκριμένο όριο στις αγορές εντόκων γραμματίων από τις 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2012 η ΕΚΤ είχε αυξήσει το ποσοστό της ονομαστικής αξίας με  τα οποία τα αποδέχεται ως εγγυήσεις, κάτι που είχε δώσει τότε μεγάλη ανάσα στις ελληνικές τράπεζες και στη ρευστότητα στην αγορά. Την τότε λοιπόν καλή κίνηση η διοίκηση της ΕΚΤ σχεδιάζει να την αναιρέσει, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τον κλοιό για τις ελληνικές τράπεζες.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αυτό οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να βρεθούν σε δύσκολη θέση, καθώς θα αναγκαστούν να καλύψουν το κενό με άλλες εγγυήσεις που φτάνει στο ύψος των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΚΤ διαψεύδεται από το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως ναι μεν τέθηκε αυτή η πρόταση στο τραπέζι της ΕΚΤ, αλλά τελικά απορρίφθηκε.


Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμοι τραπεζίτες στην Ελλάδα μέσω του NewsΙt διαψεύδουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αναφέρουν πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...