Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Επιστολή Τσίπρα σε Μέρκελ: "Αδύνατο να πληρώσουμε το χρέος"

Επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν από την συνάντησή τους στο Βερολίνο φέρνει στο φως η εφημερίδα Financial Times. Στην επιστολή ο πρωθυπουργός προειδοποιεί την καγκελάριο ότι θα είναι "αδύνατο" για την Αθήνα να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις αν η Ε.Ε. δεν καταφέρει να παρέχει βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια προς τη χώρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιστολή με ημερομηνία 15 Μαρτίου, έρχεται σε μία χρονική στιγμή που εντείνεται η ανησυχία ότι θα υπάρξει
δυσκολία στην καταβολή μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα και εκφράζονται φόβοι ότι η Αθήνα θα μπορούσε να ξεμείνει από ρευστό πριν το τέλος του Απριλίου.

Ο Τσίπρας προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή των δανείων που οφείλει η χώρα κυρίως στο ΔΝΤ ή στην συνέχιση των κοινωνικών δαπανών. Επιπλέον ο πρωθυπουργός κατηγορεί την ΕΚΤ για τον περιορισμό στην έκδοση εντόκων γραμματίων αλλά και την ευρωζώνη για την άρνησή της να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια πριν από την υιοθέτηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...