Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Νέα αλητεία από τους πράκτορες της Α.Μέρκελ - Bild: "Φωτογράφισαν" bank run ενώ πήγαιναν να εισπράξουν τις συντάξεις

Ο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ" ΚΑΙ "ΕΓΚΥΡΟΣ" ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
Σε μια αλητεία η οποία ξεπερνά ακόμα και τις συνήθεις πρακτικές του κατευθυνόμενου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση γερμανικού Τύπου προχώρησε η εφημερίδα Bild "φωτογραφίζοντας" συνταξιούχους που περίμεναν στην ουρά να πάρουν την σύνταξή τους από τα τραπεζικά ιδρύματα.


Δεν έχουν τέλος τα ανθελληνικά δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία καθημερινά «χτυπάει» τη χώρα μας με στρατευμένη αλητεία.

Σήμερα, σε εκτενές άρθρο της κατακεραυνώνει αρχικά την ελληνική κυβέρνηση για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε στους εταίρους, ενώ δημοσιεύει και μία εικόνα από την Αθήνα με συνταξιούχους που σχηματίζουν ουρά έξω από τράπεζα.

Μάλιστα, τη φωτογραφία συνοδεύει ο ψευδής τίτλος «Από εδώ οι Έλληνες καταθέτες θέλουν να σηκώσουν τις οικονομίες τους».

«Συνωστισμός σε ελληνικές τράπεζες», σχολιάζει στο σχετικό άρθρο της η Bild.

"Έλληνας ειδικός" σε χρηματοπιστωτικά θέματα υποστηρίζει στη γερμανική εφημερίδα ότι πολλοί Ελληνες, υπό τον φόβο ότι τελικά η χώρα τους θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Ο δημοσιογράφος της Bild αναφέρει μάλιστα με θράσος πως μίλησε με Ελληνες πολίτες, οι οποίοι ανέφεραν πως σκέφτονται να διαχειριστούν τα χρήματά τους.


Η Bild πάλι "σφυροκοπά" την κυβέρνηση και ειδικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «η Ευρώπη χρειάστηκε να περιμένει μία ολόκληρη εβδομάδα γι' αυτή τη λίστα» και συνεχίζει «έτσι θα κάνουν οι Έλληνες οικονομία».

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως ο χρόνος τρέχει και η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη από χρήματα για να αποπληρώσει τα δάνεια και το χρέος της.
Παράλληλα, κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή και την επιδίωξη της Ελλάδας να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της.
Αυτός είναι ο δήθεν ανεξάρτητος και αμερόληπτος δυτικός Τύπος με τις γνωστές φανφάρες που ακούγονται περί ανεξαρτησίας της δημοσιογραφίας. Πιο "στρατευμένος" πεθαίνεις! Είναι αμφίβολο εάν η γερμανική κυβέρνηση σε δελτίο τύπου θα τα έγραφε με καλύτερη "μαύρη" προπαγάνδα από την "ανεξάρτητη","έγκυρη" και "έγκριτη" Bild.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα δήθεν "ανεξάρτητα" δυτικά ΜΜΕ, δεν ξεχνάμε τις "φανταστικές" αναλύσεις του Reuters και κάποιου...Dixon.

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...