Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

800 δις ευρώ έχουν οι κλεφταράδες αφορολόγητα στην Ελβετία.

 Άναυδο σε αφήνει η είδηση που δημοσιεύει η εφημερίδα DIE WELT και παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Για μια ακόμα φορά διαπιστώσουμε ότι λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά. Το ζήτημα είναι γιατί δεν φορολογούν τους κλεφταραδες. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί να φορολογήσουν τους εαυτούς τους;
Μόνο στην Ελβετία οι έλληνες φοροκλέπτες, αργυρώνητοι  εξαγορασμένοι πολιτικοί , και διασπαθιστές του δημοσίου χρήματος, έχουν καταθέσεις 800 δις ευρώ. Ναι καλά διαβάσατε. Μια χούφτα ανθέλληνες έχουν σε λογαριασμούς τους σε ένα μόνο κράτος καταθέσεις υπερδιπλάσιες από όλο το κρατικό χρέος.  Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασισε  να τα φορολογήσει κάτι που θα είχε και την συνδρομή της Ελβετικής κυβέρνησης διότι όλοι ήταν….
κατάθετες..


Όπως ακούμε στο βίντεο πριν από 13 μήνες η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με μια πρόταση για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες. «Οι πλούσιοι φοροφυγάδες της Ελλάδας επιτέλους θα καλούνταν να πληρώσουν» αναφέρει το ρεπορτάζ και συμπληρώνει: « Όλα συζητήθηκαν διεξοδικά, αλλά από τότε η Ελβετίδα αξιωματούχος δεν έχει ακούσει νέα από την Αθήνα».

Κάθε άλλο, παρά εντυπωσιακό είναι το γεγονός, περισσότερο αναμενόμενο θα λέγαμε. Σιγά μην είχε διάθεση η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να κυνηγήσει τους φίλους της  φοροφυγάδες. Άσε που ανάμεσα τους θα είναι πρωτοκλασάτα άτομα του πολιτικού προσωπικού της που θησαύρισαν από τις μίζες που έπαιρναν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των φίλων τους.


Να λοιπόν, ένα ζήτημα που η νέα κυβέρνηση μπορεί να μας δείξει αν έχει την πολιτική βούληση πέρα απ’ τις μεγαλοστομίες και τις ηλίθιες δηλώσεις Βαρουφάκη για «μυστικούς πράκτορες» που θα καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή-, να αποδείξει ότι διαθέτει τα αντανακλαστικά για να στραφεί ενάντια στο παρασιτικό δεν υπάρχει και άλλο μεγάλο ντόπιο κεφάλαιο. Έτσι θα δείξει ότι δεν έχει και αυτή …..τις καταθέσεις της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...