Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ο εισαγγελέας φυλακών δεν μπορεί να καθορίζει την σύνθεση της Βουλής - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθετήθηκε σήμερα δύο φορές για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τις απαγορεύσεις του Εισαγγελέα Φυλακών στους παράνομα προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να προσέλθουν στην Βουλή και να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.
Ο έγκριτος συνταγματολόγος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε: "Η πρόεδρος της Βουλής είναι στο στόχαστρο μιας άδικης κριτικής επί ενός θέματος που και εγώ είχα τοποθετηθεί. Η κα Κωνσταντοπούλου λέει κάτι το αυτονόητο. Ενόψει της
διάκρισης των εξουσιών ΔΕΝ μπορεί να είναι στην διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα άλλοτε να επιτρέπει και άλλοτε να απαγορεύει σε ορισμένους βουλευτές... Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στη Βουλή. Δεν μπορεί ο εισαγγελέας να προσδιορίζει το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας."
Την ίδια θέση επανέλαβε λίγο αργότερα και στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ επισημαίνοντας: "Δεν πρέπει ο εισαγγελέας να έχει την δυνατότητα να προκαθορίζει την σύνθεση της Βουλής. Γιατί αν ο εισαγγελέας άλλοτε μπορεί να επιτρέπει και άλλοτε να απαγορεύει σε ορισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έρχονται και να συμμετέχουν στις διαδικασίες της Βουλής, έχει την δυνατότητα να προδιαμορφώνει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι αντίθετο στην διάκριση των εξουσιών".
Είναι σαφές ότι οι παράνομες αποφάσεις του Εισαγγελέα Φυλακών Κορυδαλλού καταλύουν το Σύνταγμα, το Πολίτευμα και την Λαϊκή Κυριαρχία, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής και να στερεί σε νομίμως εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Λαού να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...