Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Xριστιανοί απ'όλο τον πλανήτη πηγαίνουν στο Ιράκ για να πολεμήσουν τους ισλαμιστές

Χριστιανοί ξένοι μαχητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τον Καναδά, οι οποίοι έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση ή διαθέτουν εμπειρία, εντάχθηκαν σε ομάδα για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’.

Υπήρξε ευρεία συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις εκατοντάδες, αν όχι, χιλιάδες νέων μουσουλμάνων, φανατικών ισλαμιστών, που ταξίδευαν στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό του ‘Ισλαμικού Κράτους’-‘ΙΚ’.


Λιγότερη κάλυψη από τον Τύπο, αλλά, τουλάχιστον, εξίσου σημαντικό, είναι ότι υπάρχουν επίσης εκατοντάδες ξένοι μαχητές που κατευθύνονται στην περιοχή για να πολεμήσουν τους ισλαμιστές του ‘ΙΚ’.

Όλο και περισσότεροι δυτικοί αλλοδαποί έχουν ενταχθεί σε μια χριστιανική πολιτοφυλακή που ονομάζεται «dwekh nawsha».

Η ονομασία αυτή σημαίνει ‘αυτοθυσία’ στην αρχαία αραμαϊκή γλώσσα και ομιλείτο από τον Χριστό και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους Ασσύριους χωρικούς, που θεωρούν τους εαυτούς τους, ιθαγενείς του Ιράκ.

Χάρτης στον τοίχο του γραφείου του πολιτικού κόμματος των Ασσυρίων στο Ιράκ, το οποίο συνδέεται με την ταξιαρχία «dwekh nawsha» σηματοδοτεί τις χριστιανικές πόλεις στο βόρειο Ιράκ, που βρίσκονται γύρω από την πόλη της Μοσούλης.

Η «dwekh nawsha» έχει, ακόμη, ξένες γυναίκες νεοσύλλεκτες, οι οποίες έχουν εκφράσει την επιθυμία να περιορίσουν την παγκόσμια απειλή του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Λένε ότι έχουν εμπνευσθεί από το ρόλο των γυναικών της Κουρδικής Λαϊκής Άμυνας στην πόλη Κομπάνι, αλλά συνδέονται στενά με τις παραδοσιακές αξίες της χριστιανικής πολιτοφυλακής, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ωστόσο, η ABC News αναφέρει ότι οι ηγέτες της ασσυριακής κοινότητας στο Ιράκ, έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να μην αξιολογήσει νομικές κυρώσεις εναντίον των Αυστραλών που συμμετέχουν στην πολιτοφυλακή εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’.

Προφανώς, αυτοί οι μαχητές παίρνουν στρατιωτική βοήθεια από τους ανθρώπους στη Δύση αφού δεν ενοχλούν την ιρακινή κυβέρνηση, εφ’ όσον οι δυτικές δυνάμεις κάνουν αρκετά για αυτούς.


Ορισμένοι Ευρωπαίοι μιλούν για ένα νέο «ένοπλο προσκύνημα» στο Ιράκ, λέγοντας ότι πρόκειται σαν μια πέμπτη Σταυροφορία ή μια νέα Ναύπακτος, υπενθυμίζοντας την ιστορική μάχη στις 7 Οκτωβρίου του 1571, όταν η Ιερά Συμμαχία νίκησε τους μουσουλμανικούς στόλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γνωστή ως Ναυμαχία Ναυπάκτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...