Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ Η Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ...Να έρχονται στις ψηφοφορίες οι φυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ video

Δεν γίνεται ένας χαμηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός να γίνεται ρυθμιστής του Πολιτεύματος και να στερεί από νομίμως εκλεγμένους βουλευτές το δικαίωμα να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο.
Αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Βουλής: Να έρχονται στις ψηφοφορίες οι φυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ
Σε μια κίνηση με ύψιστο συμβολισμό για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στο κοινοβούλιο προχώρησε πριν λίγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ζήτησε την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.Πιο συγκεκριμένα και ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία.

Ο λόγος ήταν, όπως ανέφερε η ίδια, πως απέστειλε αίτημα στον εισαγγελέα για να δώσει άδεια και να παραβρεθούν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι επιθυμία της είναι να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές σε αυτές τις διαδικασίες και ότι θα υποβάλει εκ νέου αίτημα.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημειώνοντας ότι «Το Προεδρίο της Βουλής δεν αποφασίζει, αλλά μόνο εισηγείται. Ανοίγετε ένα κακό προηγούμενο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανέφερε ότι «Ανοίγουμε κερκόπορτα με αυτή την ιστορία. Θα πρέπει σε κάθε ψηφοφορία να τους καλούμε και εφόσον δεν υπάρχει άδεια θα πρέπει να αναβάλουμε τις διαδικασίες».

Εκτός από την αντίδραση της ΝΔ η οποία ήταν ούτος ή άλλως αναμενόμενη, η πρόεδρος της Βουλής με την ακύρωση της διαδικασίας ψηφοφορίας και την επανακατάθεση του αιτήματος στην εισαγγελία για την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ στη Βουλή ουσιαστικά στέλνει αίτημα για έμμεση «εισήγηση» προς τις δικαστικές αρχές  ότι δεν μπορούν να απέχουν  δημοκρατικά εκλεγμένου αντιπρόσωποι του λαού από τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Παράλληλα η προεδρος της Βουλής ισοπεδώνει τηρώντας όμως απαρέγκλιτα το νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας του κοινοβουλίου τη φασιστική συμπαιγνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δικαστικών κύκλων σε βάρος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας.

Τη θέση της κ. Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ενώ κατόπιν των αντιδράσεων η συνεδρίαση διεκόπη για να υπάρξει διαβούλευση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων. Στα πηγαδάκια, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, το κλίμα ήταν βαρύ με βουλευτές ακόμη και της κυβερνητικής παράταξης να επισημαίνουν τους κινδύνους που ενέχουν αυτοί οι χειρισμοί από πλευράς της Προέδρου της Βουλής. Η διακοπή διήρκησε για τουλάχιστον δύο ώρες, αλλά τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και στους διαδρόμους επικρατούσε πανικός, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης πήρε το λόγο φωνάζοντας πως οι βουλευτές δεν είναι ζώα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κας Κωνσταντοπούλου για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση. Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μίλγσε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία επίσης κατηγόρησε για αντιθεσμική παραβίαση κατά βάναυσο τρόπο της διάκρισης των εξουσιών, για προσβολή της συνταγματικής τάξης, ενώ σημείωσε με νόημα πως με τη στάση της ασκεί πιέσεις, προκειμένου να αρθεί η προσωρινή κράτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 Με τον κ. Βενιζέλο, συμφώνησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το κόμμα του δεν συναινεί σε οποιαδήποτε παρότρυνση προς την ανεξάρτητη δικαστική εξουσία για το πώς ασκεί τα καθήκοντά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...