Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Το τέρας του Ισλαμισμού χτύπησε και στην Κοπεγχάγη: Πυροβολισμοί με νεκρό και τραυματίες σε καφετέρια (upd) (vid)

ΕΡΙΞΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΣΦΑΙΡΕΣ - ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
 Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πυρά 2 αγνώστων έχασε τη ζωή του ένας πολίτης, περίπου 40 ετών, και τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί. Σύμφωνα με το Reuters τόσο ο καλλιτέχνης όσο και ο Γάλλος πρέσβης που συμμετείχαν στην εκδήλωση είναι σώοι, ενώ οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Η συζήτηση είχε τίτλο «Τέχνη, Βλασφήμεια και Ελευθερία της Έκφρασης». Υπολογίζεται ότι οι δράστες πυροβόλησαν περίπου 200 φορές πριν τραπούν σε φυγή.


Ο Λαρς Βιλκς προκάλεσε πολεμική το 2007 όταν δημοσίευσε σκίτσα που παρίσταναν τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο, γεγονός που συνοδεύτηκε από τη διατύπωση απειλών εναντίον του από ισλαμιστικές οργάνωσεις. Εκτοτε, ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν λίγο αφότου ολοκλήρωσε την ομιλία του ο γάλλος πρεσβευτής ο οποίος στη συνέχεια έγραψε στο twitter ότι είναι «ζωντανός στην αίθουσα».

Ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, πιθανότατα να ήταν ο κύριος στόχος της επίθεσης

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν πριν από λίγη ώρα στην  Κοπεγχάγη, όταν ένας άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ σε καφετέρια στην πόλη όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη στη Δανία, αλλά και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς.


Το 2007 ο Βιλκς είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο όταν δημοσιεύθηκαν τα σκίτσα του τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...