Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Μ.Σουλτς: Tωρα αναζητεί συμβιβασμό με τον Α.Τσίπρα

ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ "ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ"
"Κατάπιε" την "γλώσσα" του ο Μ.Σουλτς και από τις απειλές πολύ γρήγορα  πέρασε στο "πρέπει να βρούμε έναν συμβιβασμό", ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πόσο αισιόδοξος είναι μια μόλις εβδομάδα μετά το ταξίδι του στην Αθήνα.
 "Πολύ καλό σημάδι ότι ο κ. Τσίπρας μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος μετά τη σημερινή μας συνάντηση. Πρέπει να βρούμε τρόπο συμβιβασμού. Θα ήθελα 100% η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να επαφίεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είστε καλοδεχούμενος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς."


"Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

"Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον. Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε," είπε.
"Ο πρωθυπουργός είπε πως η ιστορία της ΕΕ είναι μια ιστορία διαφωνιών αλλά στο τέλος συμβιβασμών και κοινών θέσεων. Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε. Εχουμε τους δικούς στόχους και αυτός δεν είναι άλλος από το σεβασμό της κυριαρχίας του ελληνικού λαού. Πιστεύουμε ότι σ' αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαμε να βρούμε λύση".

Και συνέχισε: «Πολύ καλό σημάδι ότι ο κ. Τσίπρας μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία - Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος μετά τη σημερινή μας συνάντηση - Πρέπει να βρούμε τρόπο συμβιβασμού - Θα ήθελα 100% η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να επαφίεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς -Είστε καλοδεχούμενος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».


Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες μας κουνούσαν όλοι το δάχτυλο ότι θα μας "τακτοποιήσουν", τώρα το κλίμα άλλαξε 100%, έχουμε στρογή 180 μοιρών, και ο λόγος δεν είναι επειδή μας αγαπήσανε αλλά επειδή εάν η χώρα χρεοκοπήσει εντος ευρώ θα πάρει μαζί της στην Κόλαση και όλη την ευρωζώνη. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται μέσα στο ευρωπαϊκό.

Αυτό το ξέρει η νεά ελληνική κυβέρνηση όπως το ήξερε και η προηγούμενη. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η νυν κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει βαρύδια που να την δυσκολεύουν στο να πάρει εθνικές αποφάσεις.

Οι Γερμανοί συνειδητοποιούν ότι δεν θα βγούμε από μόνοι μας από την ευρωζώνη, και ότι θα πονέσουν όλα τα ευρωπαϊκά...οπίσθια εάν συμβέι κάποιο ατύχημα. Αυτό που αναζητάται τώρα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός για να μην πληγωθεί στα μάτια του πλανήτη η σκληρή προτεσταντική-που πιστεύει μόνο στην τιμωρία-Γερμανία, από την υποχώρηση που θα αναγκαστεί να κάνει έναντι της Ορθόδοξης- που πιστεύει στην Μετάνοια και την αλλαγή πορείς- Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...