Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Spiegel: Ο Σόιμπλε είναι εξοργισμένος με τις δηλώσεις Βαρουφάκη - Επειδή ζητάει κούρεμα και τα κέρδη της ΕΚΤ

Αντιδράσεις προκαλεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες με τις δηλώσεις που κάνει με τη συμφωνία, την επαναφορά του κουρέματος, αλλά και το γεγονός ότι ζητάει τα κέρδη της ΕΚΤ.
 Μάλιστα το Spiegel αποκαλύπτει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν προειδοποιήσει την περασμένη Τρίτη τον Γιάννη Βαρουφάκη να είναι συγκρατημένος στις δηλώσεις του, αλλά αυτός συνέχισε να προκαλεί.


Σε άρθρο του περιοδικού με τίτλο: «Οργή για τις δηλώσεις Βαρουφάκη» τονίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη Τρίτη που ενέκρινε την παράταση του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα κατά τέσσερις μήνες, διάφοροι συμμετέχοντες προειδοποίησαν τους Έλληνες να είναι συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους, ιδιαίτερα τις ημέρες πριν από τις δύσκολες ψηφοφορίες σε κοινοβούλια χωρών - μελών, καθώς, εκτός από τη Γερμανία, θα γίνουν ψηφοφορίες και στη Φινλανδία, την Ολλανδία και την Εσθονία.

«Τα πάντα είναι τώρα επικοινωνία», είπε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με συμμετέχοντες στο Eurogroup.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Βαρουφάκης δεν έδειξε συγκράτηση. Λίγο μετά την έγκριση του Eurogroup, o υπουργός Οικονομικών ζήτησε και πάλι διαγραφή του χρέους της Ελλάδας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Επιπλέον, σε συνέντευξή του στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, εμφανίσθηκε να προειδοποιεί τον Σόιμπλε και τους άλλους Ευρωπαίους ομολόγους του: «Εάν νομίζετε ότι είναι καλό να προκαλέσετε ασφυξία σε προοδευτικές κυβερνήσεις, όπως η δική μας, τότε πρέπει να προετοιμάζεστε για τα χειρότερα». «Με τον τρόπο αυτό, εκνευρίζει ο Βαρουφάκης θεσμούς, που πρέπει να εκταμιεύσουν δισ. ευρώ», λένε στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Μάλιστα το Spiegel αναφέρει ότι ο Σόιμπλε κάθε φορά παρακολουθεί έκπληκτος τις δηλώσεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...