Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». IΜΑΜΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ CHARLIE HEBDO

«Είμαι φυσικά ευτυχής με αυτό που συνέβη στο Παρίσι», 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στη Νορβηγία, μουσουλμάνος ιεροκήρυκας από το ιρακινό Κουρδιστάν, γνωστός ως μουλάς Κρεκάρ συνελήφθη χθες βράδυ για υποκίνηση σε εγκληματική ενέργεια μετά τις δηλώσεις με τις οποίες εξύμνησε τις δολοφονίες των σκιτσογράφων της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Ο αυτοαποκαλούμενος μουλάς εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση σε συνέντευξη που μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, όσον αφορά την επίθεση της 7ης Ιανουαρίου στο Παρίσι κατά του Charlie Hebdo στην οποία 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, υποστηρίζοντας ότι «αυτοί που σχεδιάζουν σκίτσα του Μωάμεθ πρέπει να πεθαίνουν» .
«Είμαι φυσικά ευτυχής με αυτό που συνέβη στο Παρίσι», δήλωσε ο Κρεκάρ, πριν απαντήσει καταφατικά στην ερώτηση αν πίστευε ότι οι δράστες της επίθεσης, οι αδελφοί Κουασί, ήταν «ήρωες». Όταν ένας σκιτσογράφος «ποδοπατά την αξιοπρέπεια μας, τις αρχές μας και την πίστη μας, πρέπει να πεθαίνει. Αυτός που δεν σέβεται το 30% του πληθυσμού της Γης (που είναι μουσουλμάνοι) δεν δικαιούται να ζει», δήλωσε. Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψή του χθες βράδυ για τις δηλώσεις που έκανε στο NRK αναφέροντας πως, «κατηγορείται ότι προέτρεψε δημοσίως σε εγκληματική ενέργεια».


Υ.Γ. Ο Κρεκάρ που συνηθίζει τις πομπώδεις δηλώσεις και το πραγματικό του όνομα είναι Νατζμεντίν Φαράτζ Αχμαντ ήταν συνιδρυτής της ισλαμιστικής οργάνωσης Ανσαρ αλ-Ισλάμ στο Ιράκ, την οποία δηλώνει ότι έχει πάψει να διοικεί από το 2002. Η Ανσαρ αλ-Ισλάμ και ο Κρεκάρ περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα προσώπων και οργανώσεων με τρομοκρατική δράση των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.  Ο 58χρονος Κούρδος θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια της Νορβηγίας όπου έχει καταφύγει από το 1991. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα απέλασης από το 2003 το οποίο δεν έχει ακόμη εκτελεστεί, καθώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τη τύχη του στο Ιράκ, όπου κινδυνεύει με την επιβολή της θανατικής ποινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...