Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Οδομαχίες στο κέντρο της Αθήνας - Από την Ομόνοια στα Εξάρχεια

ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών  και δυνάμεων των ΜΑΤ, συγκρούσεις οι οποίες είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το απόγευμα όταν ομάδες αγνώστων κατέστρεψαν καταστήματα στην οδό Βουκουρεστίου.
Τώρα οι οδομαχίες έχουν επεκταθεί στα  Εξάρχεια, με δυνάμεις των ΜΑΤ και τ5ης ΔΕΛΤΑ να προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.Πάντως η αδυναμία της Αστυνομίας να ελέγξει την κατάσταση από την αρχή οφείλεται και στην μη έγκαιρη επέμβαση της ομάδας ΔΕΛΤΑ η αποστολή της οποίας  το τελευταίο διάστημα τείνει να υποβαθμιστεί.

Αν και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών έχει μπει στο Πολυτεχνείο, οι περισσότεροι βρίσκονται έξω από το ίδρυμα και συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Τοσίτσα.

Οι βόμβες μολότοφ πέφτουν βροχή, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια άρχισαν στις 7.30 το βράδυ από ομάδα κουκουλοφόρων που ήταν στο τέλος  πορείας, η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια.

Οι πρωταγωνιστές τους, όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Κλαυθμώνος, έβαλαν φωτίες σε κάδους απορριμμάτων, έσπασαν προθήκες καταστημάτων, προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μόλις η πορεία ολοκληρώθηκε και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πήγε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια και από την κάτω πλευρά της Ομόνοιας, προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Ομάδες κουκουλοφόρων μετέτρεψαν τα στενά γύρω από τα Εξάρχεια και την πλατεία της Ομόνοιας σε πεδίο μάχης, αφού εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα.Επίσης, έσπασαν φανάρια και κατέστρεψαν περίπτερα, ενώ πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

Μάλιστα, από τις οκτώ το βράδυ και μετά, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να ενισχύονται στο κέντρο της Αθήνας, αφού διαπιστώθηκε ότι οι υπάρχουσες δεν ήταν ικανές ν΄ αποτρέψουν και να περιορίσουν τα έκτροπα, που όλο και επεκτείνοντο.

Οι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις σιγά - σιγά πέτυχαν να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους που προκαλούσαν τα επεισόδια γύρω από την Ομόνοια και στη συνέχεια έριξαν το βάρος στα Εξάρχεια, όπου είχε μαζευτεί μία μεγάλη ομάδα ταραξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...