Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ξεσαλώνουν οι “γείτονες” με τον εθνομηδενισμό του Σύριζα: Ο Τούρκος αρχηγός της αεροπορίας έκανε παραβίαση στο Αιγαίο!

Πρόκληση χωρίς προηγούμενο από την Άγκυρα – Δημοσίευσαν βίντεο με τον πτέραρχο Οζτούρκ, να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο με F-16.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 25 Ιανουαρίου και η πρωτιά των εθνομηδενιστών του Σύριζα αποθρασύνει τους Τούρκους, οι οποίοι παραβιάζουν επίσημα και «θεσμικά» τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο δείχνοντας αποφασισμένοι να επιβάλλουν τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο.
Τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο μεταξύ Λήμνου - Λέσβου και αντίθετα με όλες τις άλλες τις περιπτώσεις, συνέχισαν πορεία προς νότια, πάντα παρακολουθούμενα από ελληνικά μαχητικά και βγήκανε από τον ΕΕΧ στο ύψος της Ρόδου! Πέρα από το είδος της κίνησης έχει σημασία μια μικρή "λεπτομέρεια": Σε ένα διθέσιο F-16-D επέβαινε ο ίδιος ο Αρχηγός της τουρκικής Αεροπορίας Οζτούρκ μάλιστα υπήρξε και σχετική ανακοίνωση από το τουρκικό ΓΕΑ που επιβεβαίωσε το συμβάν.

Η ταυτότητα των Τούρκων πιλότων κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό, ακόμα και η πολεμική μοίρα στην οποία ανήκαν τα αεροσκάφη, σπανίως αποκαλυπτόταν από τους Τούρκους. Όλα αυτά μέχρι σήμερα που το τουρκικό κράτος φρόντισε με τον πιο επίσημο τρόπο να παραδεχτεί ότι οι παραβιάσεις δεν είναι "έργο θερμοκέφαλων νεαρών χειριστών", αλλά κεντρική επιλογή της τουρκικής ηγεσίας. Δείχνοντας τον ίδιο τον αρχηγό της τουρκικής αεροπορίας πτέραρχο Οζτούρκ να πιλοτάρει μαχητικό που κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο, οι Τούρκοι θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι οι παράνομες, πτήσεις τους στο Αιγαίο είναι απολύτως νομότυπες.
Επίσημη αντίδραση από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει ακόμα… προφανώς οι Συριζαίοι ασχολούνται με την μετονομασία του Μνημονίου και αφού υπογράψουν θα είναι πανέτοιμοι για τις επόμενες «σκληρές διαπραγματεύσεις» με τις τουρκικές διεκδικήσεις!
Ακολουθεί το βίντεο που δημοσίευσαν:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...