Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Μια οφειλόμενη απάντηση στον «υποβρύχιο» αντισυνταγματολόγο Βενιζέλο

Ευθεία μομφή εξαπέλυσε εχθές στη Βουλή κατά της Προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου ο αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την πρόταση του Προεδρείου να αναβληθεί η ψηφοφορία περί του αιτήματος περί άρσεως της ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη, επειδή δεν μπορούσε, με ωμή παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας, να συγκροτηθεί η Ολομέλεια της Βουλής. Ο Βενιζέλος ομίλησε για παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών που υποτίθεται ότι συνετελέσθη από την ομολογουμένως θετικά πρωτοφανή δημοκρατικότητα του Προεδρείου.

Το διπλό ειρωνικό αστείο είναι ότι η μομφή περί παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών έγινε: α) Από τον Βενιζέλο και β) Κατά την διάρκεια ψηφοφορία περί άρσεως ή μη ασυλίας ενός βουλευτή.
Είναι αστείο ότι επικαλέστηκε την διάκριση των εξουσιών ο Βενιζέλος, ο οποίος επί πολύ καιρό ήταν «εταίρος πλήρους ευθύνης» του αρχισκευωρού Σαμαρά και συνεπώς είναι κοινωνός, αν όχι συνένοχος, των ωμών παρεμβάσεων που έγιναν (και γίνονται μέχρι σήμερα όπως δείχνει η χθεσινή «απόφαση» του Εισαγγελέα) από την προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε να προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ενδεικτικά του θυμίζουμε μόνο το ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ο πρώην πρωθυπουργός να διατάσσει την προφυλάκιση βουλευτών.Πέραν αυτού είναι αστείο να επικαλείται την διάκριση των εξουσιών ο Βενιζέλος που αθωώθηκε με «εντολή Σαμαρά» για την υπόθεση των υποβρυχίων, επικαλούμενος τον επαίσχυντο, παράνομο και παραβιάζοντα την διάκριση των εξουσιών νόμο περί ευθύνης υπουργών, που συνέταξε από κοινού το κόμμα του με τον Εισαγγελέα Βουρλιώτη, γνωστό από την στάση του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπου ακρίτως μετέτρεψε την κατάθεση ενός εμπαθούς ψεύτη σε δικαστικό έγγραφο.
Επίσης μιας και ο λόγος από τον Βενιζέλο (!) περί διάκρισης των εξουσιών: Τι έγινε, Ευάγγελε; Πώς  και ο Εισαγγελέας δεν κινεί την υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία» του ΠΑΣΟΚ, αφού υπάρχει φάκελος και στοιχειοθετημένες κατηγορίες;
Τελικά, Ευάγγελε, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς, γιατί γίνεσαι ρεζίλι! Και μία παροιμία: "Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης"!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...