Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Vadim Pristayko σε  ραδιοφωνική συνέντευξή του σήμερα στο CBC διακήρυξε ότι:
«Το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό. Δεν θέλουμε να σας τρομάξουμε, αλλά προετοιμαζόμαστε για μεγάλης κλίμακας πόλεμο.»
Ο ίδιος ζήτησε από τον Καναδά να βοηθήσει με την παροχή θανατηφόρων όπλων και με την κατάλληλη εκπαίδευση για τη χρήση τους.

Ο Vadym Prystaiko, ο οποίος μέχρι το περασμένο φθινόπωρο ήταν πρέσβης της Ουκρανίας στον Καναδά, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να φοβηθεί να ενταχθεί στον πόλεμο αυτόν μαζί με την Ουκρανίας επειδή απέναντί του θα έχει μια μεγάλη πυρηνική δύναμη.
»Ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός κόμβος που είχαμε ποτέ  έχει καταστραφεί ολοσχερώς «, είπε στον δημοσιογράφο  Evan Solomon για το Ντεμπαλτσέβε.
«Βλέπουμε ότι δεν σταματούν, γεγονός που υποδηλώνει ότι τώρα αγώνας κατευθύνονται  νότια προς το λιμάνι της Μαριούπολης».
«Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα για να καταλάβει τι κάνουν… Παίρνουν όλο και πιο στρατηγικά σημεία.»
Ο  Vadym Prystaiko εκφράστηκε υποτιμητικά και για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν  :
Προσωπικά, δεν τον εμπιστεύομαι. Τον κοιτάς και σκέφτεσαι:’ Είσαι σοβαρός; «
«Κανείς δεν ξέρει τι έχει στο κεφάλι του. Πιστεύω ότι γίνεται όλο και πιό συναισθηματικός [λόγω των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών]», και είναι απρόβλεπτος.»
Ο Prystaiko στην ουσία απηχεί την άποψη της Άνγκελα Μέρκελ όταν πριν από ένα χρόνο είχε πεί σε ιδιωτική συζήτηση με τον Μπαράκ  Ομπάμα  : «Είναι λογικός με τον δικό του τρόπο , ζει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν … και όλα τα βλέπει  διαφορετικά  από τους άλλους».
»Πρέπει να κάνουμε κάτι» επέμεινε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.
«Αυτό που περιμένουμε από τον κόσμο είναι ότι θα σκληρύνει και άλλο στη στάση του»
 «Ο καθένας φοβάται να πολεμήσει με μια πυρηνική δύναμη. Όμως εμείς δεν είμαστε πιά στην Ουκρανία. Έχουμε χάσει τόσους ανθρώπους και πολύ έδαφός μας»
»Όσο επικίνδυνο και αν ακούγεται , πρέπει να τον σταματήσουμε [Πούτιν]. Όχι μόνο για το καλό όλης της Ευρώπης και της Ουκρανίας, αλλά και για την ίδια τη Ρωσία!»
Ο Καναδάς οφείλει να στείλει ένα θανατηφόρο όπλο στην Ουκρανία, ένα όπλο που θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας,» – απαίτησε.
Πρόσφατα, ο ουκρανός βουλευτής Γιούρι Birch, διοικητής του παραστρατιωτικού τάγματος «Dnepr-1 , απείλησε να κάψει την Κριμαία, μαζί με όλους τους κατοίκους της. Ορκίστηκε ότι «θα έρθει με το όπλο στην Κριμαία.» και η απάντηση θα είναι σκληρή για Κριμαιώτες προδότες.
»Θα απελευθερώσουμε την Κριμαία έστω και αν τα κάψουμε όλα» – ομολόγησε σε ένα τηλεοπτικό νεοναζιστικό παραλήρημα.
Ο πρώην Στρατηγός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr)  Harald Kujat δήλωσε σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή του κρατικού καναλιού 1 στις 08/02/15, ότι εάν ο Ρωσικός τακτικός στρατός είχε εμπλακεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο πόλεμος θα είχε τελειώσει μετά από 48 ώρες, και θα είχαν φθάσει στο Κίεβο σε έξι ημέρες.
«Αυτό σημαίνει ότι εάν η Ουκρανία κηρύξει τον πόλεμο, η Ρωσία θα έχει κάθε δικαίωμα να στείλει στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας. Στην περίπτωση αυτή, η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα . Οι Ουκρανικές δυνάμεις δεν θα αντέξουν  πάνω από μια εβδομάδα » (politonline)

dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...