Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Σ’ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ……………και «με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ»!!!!

  Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει σθεναρές αντιστάσεις στους επαγγελματίες τοκογλύφους που επανδρώνουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, EURO GROUP , Ευρωπαϊκά συμβούλια, Ευρωπαϊκά Φόρουμ και ό,τι άλλο λογής- λογής παρατηρούμε στην «αρένα» της τηλεοπτικής ενημέρωσης εμείς οι πρόσφατα αναγεννημένοι και αναβαπτισμένοι από Εθνική υπερηφάνεια Νεοέλληνες!   
Παρά τις ουρανομήκεις ιαχές στις διάφορες πλατείες των Ελληνικών αλλά και Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, το θεριό με τα πολλά Ευρωπαϊκά και όχι μόνον δηλητηριώδη κεφάλια δεν είναι διατεθειμένο να αφήσει τόσο εύκολα το έδαφος που μέχρι τώρα κατέλαβε από την ατολμία και υποχωρητικότητα των προηγουμένων ενδοτικών και υποτελών Ελληνικών κυβερνήσεων.

«Ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» έτσι μοιάζουν οι συναντήσεις που παρακολουθεί ο εμβρόντητος Ελληνικός λαός από τηλεοράσεως και λοιπών ΜΜΕ, μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελληνικής Κυβέρνησης και των ανάλγητων και στυγνών «ζόμπι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του αδηφάγου τέρατος, καταστροφέως Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αμερικανικών συμφερόντων……
Τα σύννεφα που μαζεύονται γύρω από τις συνεχείς και εξοντωτικές διαπραγματεύσεις είναι αναπόφευκτα , όταν μάλιστα το σύγχρονο «Γκόλουμ», Γερμανικής Νεοναζιστικής κοπής , βγαλμένο μέσα από έναν νέο άρχοντα των δαχτυλιδιών, ψυχρά διατυμπανίζει : «το πρόγραμμα υπάρχει, αν η Ελλάδα δεν θέλει να το τηρήσει, είναι δικό της πρόβλημα»
Γνωρίζει και γνωρίζουμε πως αν επέλθει οικονομική ασφυξία, εκείνοι που θα χορέψουμε τον χορό του Ζαλόγγου θα είμαστε εμείς εδώ στην «ηρωική» Ελλάδα.
Βέβαια οι διαπραγματεύσεις σφόδρα πιθανόν να φέρουν ανάσα με νέα παράταση του χρόνου στο πρόγραμμα στήριξης και βοήθειας της Ελλάδος, αυτή που δινόταν και στον υπερόπτη πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν την δεχόταν…… Μια τέτοια εξέλιξη δεν πρέπει να φέρει ανόητους πανηγυρισμούς αλλά άμεση προετοιμασία με πιο μεθοδικές κινήσεις…..
Η περίεργη συνάμα όμως ελπιδοφόρα στάση του πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα, πως η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να σωθεί και να παραμείνει στην Ευρωζώνη με χαλαρότερους όρους και όχι ασφυκτικές συμφωνίες, σφόδρα πιθανόν να είναι απόρροια των επικρατέστερων γεωστρατηγικών συμφερόντων της υπερδύναμης των ΗΠΑ που δεν θέλει επ’ ουδενί , ούτε και σαν εφιάλτη σε όνειρο να στο σκεφτεί, να διαταραχθούν τα συμφέροντα και οι στόχοι της και σε επίπεδο ΝΑΤΟ στην ευρύτερη προσοδοφόρα και πολλά υποσχόμενη στο μέλλον λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, που περιλαμβάνει όμως και το Αιγαίο μας.
Γι’ αυτό δεν δίστασε προσφάτως να τραβήξει το αφτί της ψυχρής Γερμανίδας Καγκελαρίου , υποχρεώνοντας την (;!) να ταξιδέψει καταχείμωνο στις ΗΠΑ αλλά και σε θερμές ανακοινώσεις υπέρ παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη , στην κοινή συνέντευξη τύπου από το Οβάλ Γραφείο!!!
Όλα αλλάζουν στον πλανήτη μας και κάτι τέτοιο επηρεάζει την χώρα μας. Η Ασία επιτίθεται θυμωμένα στον Δυτικό κόσμο! Ίσως γιατί ήρθε η ώρα να πάρει ρεβάνς για ότι υπέστη από αυτόν, αιώνες ολόκληρους μέχρι τώρα!
Η Ελληνική κυβερνητική πολιτική πρέπει να αφήσει το μετέωρο βήμα του πελαργού και να κάνει έξυπνες κινήσεις στην παγκόσμια σκακιέρα για να κερδίσουμε περισσότερα και να χάσουμε λιγότερα.
«Αν δεν θέλεις να χάσεις τα γεωστρατηγικά σου πλεονεκτήματα Μίστερ Σαμ, πες σ’ εκείνους τους αιμοσταγείς Ευρω-τοκογλύφους να κάνουν πίσω στα μικρόψυχα οικονομικά τους συμφέροντα, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας, να ξεχάσουν τα μνημόνια και να μεταλλάξουν το όποιο χρέος (που στην πραγματικότητα είναι πολύ λιγότερο απ’ αυτό που εμφανίζουν) με ανάπτυξη και δίκαιη εκμετάλλευση του πλούσιου ορυκτού και όχι μόνον πλούτου μας, απ’ όπου κι αυτοί θα πάρουν!!!! «Αλλιώς η ρώσικη αρκούδα καραδοκεί….. Και δεν θα το ‘θελες , μα την αλήθεια ποτέ…. Ιδιαίτερα τώρα που όλα μπερδεύονται στην περιοχή αυτή»
Κάτι τέτοιο μου βγαίνει ότι γίνεται! Οψόμεθα κα μη ξεχνάμε! Δεν υπάρχουν φιλίες… Μόνον συμφέροντα στον ανελέητο κόσμο μας… Το είδαμε πρόσφατα και με τον αρχηγό των PODEMOS. Οι αγκαλιές και τα φιλιά του στις πανηγυρικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκαν σε σκεπτικισμό και υποχώρηση…. Αλλά και ο Ευρωπαϊκός Νότος (Ισπανία- Πορτογαλία) αντιστέκεται σθεναρά σ’ αυτά που ζητάμε.

Μην ξεχνάμε. Έχουμε τον πλούτο στα χέρια μας. Έξυπνες κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα, να μην μας τον πάρουν…. Να μάθουμε να είμαστε και «με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ»!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...