Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Σε παράκρουση οι ισλαμιστές - Θάνατος σε όσους καπνίζουν!

Δε τιμωρούνται με θάνατο μόνο οι βιαστές, οι δολοφόνοι, οι ληστές και οι έμποροι ναρκωτικών, τιμωρούνται με θάνατο σύμφωνα με το νόμο της σαρία, ακόμα και οι… καπνιστές.
 Τουλάχιστον αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent, σύμφωνα με το οποίο οι καπνιστές απειλούνται ακόμα και με αποκεφαλισμό αν εντοπιστούν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
 Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, πολίτες της Ράκα στη Συρία γνωρίζουν καλά πώς απαγορεύεται να καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά και να καπνίζουν, επομένως όποιος παρακούσει τις εντολές κινδυνεύει με μαστίγωση, τεράστιο χρηματικό πρόστιμο, ακόμα και εκτέλεση.
Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα, ένας νεκρός βρέθηκε με ένα τσιγάρο στο στόμα…


Όπως εξηγεί ο Αμπού Μοχάμεντ Χουσάμ, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης ακτιβιστών Η Ράκα Σφαγιάζεται Σιωπηλά (RBSS): «Την πρώτη φορά που σε εντοπίζουν, σε συλλαμβάνουν και σε μαστιγώνουν 40 φορές, αν καπνίσεις ξανά σε μαστιγώνουν και σε φυλακίζουν. Την τρίτη φορά σε μεταφέρουν σε ένα στρατόπεδο στην επαρχία και σου επιβάλουν υψηλό χρηματικό ποσό».

Την ίδια ώρα, το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει να κλείσει πολλά καταστήματα που πωλούν προϊόντα καπνού στην Ράκα και έχουν απαγορεύσει στους πλανόδιους μικροπωλητές να προμηθεύουν πελάτες με τσιγάρα καθώς είναι «χαράμ», (απαγορεύεται).

Ο Independent γράφει ότι οι τζιχαντιστές λύγισαν τα δάχτυλα ενός καπνιστή με τανάλια για να τον τιμωρήσουν επειδή τον βρήκαν με τσιγάρο στο στόμα.

Την ίδια ώρα, οι τρομοκράτες του ΙΚ επισημαίνουν πως το κάπνισμα ισοδυναμεί με «μία αργή αυτοκτονία».

Βέβαια από τις… ανησυχίες των τρομοκρατών για την υγεία των πολιτών, υποφέρουν και οι ιδιοκτήτες καφενείων καθώς δεκάδες είναι οι πελάτες που πλέον δεν τολμούν να εμφανιστούν δημόσια και να καπνίζουν.

«Δεν έρχονται πελάτες. Πολλοί από αυτούς είναι καπνιστές και δεν απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι καφέ αν δε μπορούν να καπνίσουν ένα τσιγάρο. Μας αναγκάζουν έμμεσα να κλείσουμε», δηλώνει ένας ιδιοκτήτης καφενείου.


Στους νόμους που επιβάλλουν οι τζιχαντιστές συμμορφώνονται και αξιωματούχοι των οργανώσεων αρωγής που μεταφέρουν προμήθειες από την Τουρκία στα βόρεια της Συρίας, καθώς όπως είπε ένας από αυτούς τους Times μόλις πλησιάσουν τα σύνορα με τα οχήματά τους βάζουν ισλαμιστική μουσική και πετούν τα τσιγάρα από το παράθυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...