Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Παγώνει η αύξηση του κατώτατου μισθού! Πρώτα οι ρυθμίσεις και μετά βλέπουμε δήλωσε ο Σκουρλέτης

Οι κωλοτούμπες των Συριζαίων συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Ο Συριζαίος υπουργός Εργασίας πριν μερικές μέρες δήλωνε στον Αντ1 πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά και σήμερα δηλώνει πως μπορεί να προκαλέσει άλλου είδους σοκ στην αγορά οπότε παγώνει μέχρι νεοτέρας. 
Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο νέος υπουργός Εργασίας Σκουρλέτης αποκάλυψε πως παγώνει η αύξηση του κατώτατου μισθού μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις. Όπως είπε η επαναφορά θα προκαλέσει μικρό αναπτυξιακό σοκ στην αγορά
ωστόσο εάν γίνει άμεσα χωρίς παράλληλες ρυθμίσεις μπορεί να προκαλέσει άλλου είδους σοκ στην αγορά και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Λέμε λοιπόν αυτό το μέτρο πρέπει να συνδυαστεί αφού προηγουμένως γίνουν ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που θα δώσουν ανάσες».
Ο  Σκουρλέτης είπε πως «θέλουμε πρώτα να αποκαταστήσουμε σειρά μέτρων: επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, μετενέργειας, η κατάργηση του νόμου της επιστράτευσης και στη συνέχεια να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ».
Υπενθυμίζουμε ότι οι Συριζαίοι τον περασμένο Οκτώβριο όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχαν καταθέσει στην βουλή νομοσχέδιο που προέβλεπε  την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίων επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ μικτά μηνιαία, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Όπως καταλάβατε η «επανάσταση» τελείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...