Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Συναγερμός και στον Έβρο από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία

Συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές αρχές του Έβρου για την περιοχή του Ορμένιου καθώς τα νερά από το φράγμα της Βουλγαρίας κατεβαίνουν με ρυθμό της τάξης των 1052 κυβικών ανά δευτερόλεπτο.
 Ο δήμαρχος της Ορεστιάδας ζήτησε από τους κατοίκους των παρέβριων περιοχών να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, καθώς υπάρχει φόβος ότι ο βόρειος Έβρος θα ξαναζήσει τον εφιάλτη των πλημμυρών.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. «Παρακολουθούμε» είπε «στενά και την περιοχή του Έβρου. Υπάρχουν προβλήματα, όπως μας έχουν ενημερώσει, μεγάλος όγκος υδάτων κατεβαίνει και από τη Βουλγαρία. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», προσθέτοντας ότι έχουν γίνει επαφές με τις γειτονικές χώρες.Ανησυχία προκαλεί η στάθμη του ποταμού Έβρου.

Ανησυχία προκαλεί η στάθμη του ποταμού Έβρου, η οποία και έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής με την τελευταία μέτρηση να δείχνει πως βρίσκεται στα 4 μέτρα και 80 εκατοστά στο Πύθιο ενώ χθες το μεσημέρι ήταν 4,75 μ.

Οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας του νομού βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά και το τηλεγράφημα των Βουλγαρικών αρχών που κάνει λόγο για αύξηση εισροής των υδάτων.


Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, στο ρεπορτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...