Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Περίγελος της Ευρώπης οι «σκληροί» του Σύριζα

Μια ελληνική παροιμία λέει πως «με πo... δεν βάφονται αυγά» και αυτή φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση των καρνάβαλων του Σύριζα, οι οποίοι προ των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, μασκαρεύτηκαν αντιμνημονιακοί, για να πετάξουν κατόπιν τις αντιμνημονιακές μάσκες και να υπογράψουν την απρόσκοπτη συνέχιση του Μνημονίου!

Μπορεί στην Ελλάδα τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης να κρατούν το πεδίο θολό, αποφεύγοντας να κάνουν ευθέως λόγο για την συναίνεση δια της υπογραφής Σύριζα για τη διατήρηση του μνημονιακού προγράμματος, εντούτοις στην Ευρώπη όχι μόνο το ομολογούν ξεκάθαρα αλλά ειρωνεύονται κιόλας τους μασκαράδες του Σύριζα, οι οποίοι παρουσιάζονται στην Ελλάδα ως λύκοι, ενώ στις συναντήσεις με τους ευρωπαίους αξιωματούχους μετατρέπονται σε αρνάκια.
Χαρακτηριστική αυτής της πραγματικότητος, η δήλωση Ντάισελμπλουμ στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα της Ελλάδας. Ενώπιων λοιπόν των ευρωβουλευτών-μελών της επιτροπής, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε το εξής: «η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος για την Ελλάδα έχει συμφωνηθεί, θα δούμε όμως πώς θα το ονομάζουμε»!
Η αναφορά Ντάισελμπλουμ στη συμφωνία παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος και η ειρωνεία σχετικά με το όνομα αυτού, προκάλεσε το ξέσπασμα γέλιων στην αίθουσα, το οποίο προφανώς απευθυνόταν στους «επαναστάτες» του Σύριζα που «διαπραγματεύτηκαν σκληρά» με τους δανειστές, παρότι είχαν εξαρχής διακηρύξει πως δεν διαπραγματεύονται με το σαθρό οικοδόμημα της Τρόικα.

Τελικά όχι μόνο διαπραγματεύτηκαν με την Τρόικα, αλλά αποδέχτηκαν πειθήνια και τις απαιτήσεις της, αποσπώντας αναμενόμενα και φυσιολογικά την περιφρόνηση και απαξίωση όλης της Ευρώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...