Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Το Βερολίνο διαψεύδει τον Βαρουφάκη και του στέλνει μήνυμα: "Ξεχάστε το μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα" - Διαψεύδουν τη μυστική συνάντηση

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είδε τον υφυπουργό Εργασίας της Μέρκελ χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Σόιμπλε
- Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι έξω φρενών με τον κάποτε υφιστάμενό του, Ασμουσεν, στο υπουργείο του
- Η εκπρόσωπος του Σόιμπλε διέψευσε  τα όσα είπε ο Βαρουφάκης για το πρωτογενές πλεόνασμα
- Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως οι ευρωπαίοι ήθελαν την ασάφεια στη συμφωνία για να μπορέσουν να το περάσουν από τα κοινοβούλιά τουςΟι σημερινές δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία στο Βερολίνο, με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ να διαψεύδει τα περί δημιουργικής ασάφειας στη συμφωνία και μάλιστα επιμένουν στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 4,5%.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε διέψευσε και τα περί μυστικής συνάντησης στο Eurogroup και αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα σημείωσε πως το Eurogroup αποφάσισε για το 2015 να ληφθούν υπόψιν οι οικονομικές περιστάσεις αναφορικά με το ύψος του πλεονάσματος.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει όπως η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως μετά το 2015, δηλαδή τα επόμενα χρόνια, ο στόχος για ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ, αυτό θα ισχύει σίγουρα γιατί όπως επισημαίνεται ο στόχος για να είναι το χρέος βιώσιμο δεν πρόκειται να επιτευχθεί μέχρι το 2022.

Το Βερολίνο λοιπόν διέψευσε τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης περί ασάφειας που ζήτησαν οι ευρωπαίοι εταίροι για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, έτσι ώστε να μπορέσουν οι άλλες χώρες όπως η Γερμανία να το περάσουν από τα κοινοβούλια τους.
Συναντήσεις πίσω από την πλάτη του Σόιμπλε!

Έξαλλος έγινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν έμαθε ότι ο υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησής του Γέργκ Ασμουσεν είχε μυστική συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Την πληροφορία μεταδίδει η εφημερίδα Sächsische Zeitung. Ο Σόιμπλε είναι εξοργισμένος γιατί η συνάντηση έγινε χωρίς να ενημερωθεί την ώρα που είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα οι επαφές με τον Βαρουφάκη και γενικότερα οι συναντήσεις και ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεργκ Άσμουσεν είναι ο άνθρωπος που είχε μεσολαβήσει προεκλογικά για να αποκατασταθεί το κλίμα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της γερμανικής κυβέρνησης.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας στην κυβέρνηση συνεργασίας της Μέρκελ δεν ελέγχεται από το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες αλλά από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Ένα ακόμα σημείο που μπορεί να “πονάει” τον κ. Σόιμπλε για το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση μπορεί να έγινε εν αγνοία του είναι ότι ο Άσμουσεν υπηρέτησε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Σόιμπλε την περίοδο 2008-2011, προτού διοριστεί στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Επίσης, ο Άσμουσεν, ο οποίος ήταν και στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ και όταν ρωτήθηκε για την συνάντηση απάντησε: «ουδέν σχόλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...