Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Το AfD αποκαλύπτει την στρατηγική Βαρουφάκη: "Προτείνει ένα μεταμφιεσμένο κούρεμα, αποκρύπτει την αλήθεια με διάφορες λέξεις"

Η πρόταση της κυβέρνησης της Ελλάδας να ανταλλαγεί το εξωτερικό χρέος της με ομόλογα συνδεδεμένα με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της αποτελεί μια συγκαλυμμένη μορφή διαγραφής χρέους, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Μπερντ Λούκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


«Χρησιμοποιούν πολλές και διάφορες λέξεις για να προσπαθήσουν να αποκρύψουν την αλήθεια, αλλά αυτή η αναδιάρθρωση χρέους, όπως κάθε άλλο είδος μετατροπής του χρέους ή επιμήκυνσης της ωρίμασής του, μειώνει την αξία του χρέους, επομένως είναι μια μορφή διαγραφής χρέους», επέμεινε ο Λούκε.

«Αυτό το οποίο προτείνει ο υπουργός Οικονομικών [σ.σ. της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης] δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα μεταμφιεσμένο κούρεμα» του χρέους, συνέχισε ο καθηγητής οικονομικών.

«Προσπαθούν να το μασκαρέψουν ώστε να μη χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τη λέξη “κούρεμα”, αλλά την οικονομική σκοπιά είναι το ίδιο πράγμα», συνέχισε ο Λούκε. Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της ακόμη και εάν υπάρξει μια τέτοια συμφωνία διότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της είναι μικρές επειδή παραμένει στην Eυρωζώνη.

«Οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας δεν πρόκειται να ανακάμψουν και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έχει το ευρώ. Ο ιδιωτικός της τομέας δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός όσο είναι αναγκασμένος να λειτουργεί με βάση ένα νόμισμα το οποίο είναι υπερτιμημένο», πρόσθεσε ο Λούκε.


Ο Λούκε ανέφερε ακόμη πως η Ε.Ε. πρέπει παρ' όλ' αυτά να συμφωνήσει σε μια απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους διότι «τα χρήματα έχουν ήδη χαθεί ούτως ή άλλως», όπως υποστήριξε, αλλά αυτό, πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματός του, πρέπει να συνδεθεί με την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...