Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Τα λεφτά των Ελλήνων, στους Έλληνες! Το δημόσιο να ασκήσει τωρα τα δικαιώματα του στις τραπεζες…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου και την άσκηση των δικαιωμάτων πλειοψηφίας που κατέχει το Δημόσιο στις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί συχνά κατά του τραπεζικού συστήματος και των διοικήσεων των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους οι διοικήσεις που πτώχευσαν τις τράπεζες. Σε προεκλογικές τους τοποθετήσεις υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διατυπώσει τις θέσεις του κόμματος για τον
τραπεζικό τομέα, κυρίως σε τομείς όπως τα «κόκκινα» δάνεια και οι δανειοδοτήσεις στις επιχειρήσεις (φτάνοντας μέχρι την περίπτωση μηνυτήριας αναφοράς του κ. Π. Κουρουμπλή για τους όρους με τους οποίους οι τράπεζες είχαν προχωρήσει σε δανειοδοτήσεις της τελευταίας 15ετίας). Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά ο νυν υπερυπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης είχε αναφερθεί σε εθνικοποίηση των τραπεζών, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οι ιδιώτες μέτοχοι δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από μία τέτοια προοπτική.

Στην παρούσα φάση το Δημόσιο μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ελέγχει το 67,3% της Τράπεζας Πειραιώς, το 66,24% της Alpha Bank, το 57,2% της Εθνικής Τράπεζας, αλλά μόλις το 35,4% της Eurobank.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...