Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Τα στρατόπεδα στο μάτι των τρομοκρατών για όπλα & εκρηκτικά

Απανωτά περιστατικά ασφαλείας σε στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα στην Αττική και ένα στην Κορινθία, σήμαναν συναγερμό. Η καλή πληροφόρηση συν τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας απέτρεψαν δυο απόπειρες εισβολής σε στρατόπεδα όπου φυλάσσονται εκρηκτικά και αντιαρματικά όπλα…


Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε στρατόπεδο στη Μαλακάσα όταν δύο άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να κόψουν την περίφραξη και να εισβάλουν στον χώρο του στρατόπεδο όπου, μεταξύ άλλων, φυλάσσονται προς απόσυρση αλλά και ενεργά εκρηκτικά, ορισμένα προϊόν κατασχέσεων κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τον αρχηγό ΓEEΘA, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός και οι άγνωστοι δράστες ετράπησαν σε φυγή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Το πιο ανησυχητικό συμπέρασμα από τις πρώτες έρευνες, είναι ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι πίσω από την χθεσινή απόπειρα κλοπής κρύβονται τρομοκράτες οι οποίοι αναζητούσαν εκρηκτικές ύλες.Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχε σημειωθεί άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, με την απόπειρα εισβολής σε στρατόπεδο της Κορινθίας και συγκεκριμένα στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, έχοντας πιθανότατα στόχο κι εκεί την κλοπή αντιαρματικών όπλων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με την εμπειρία και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει και ελήφθησαν, κατόπιν διαταγής του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χρίστου Μανωλά, αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με την αποστολή ακόμα και ανδρών των ειδικών δυνάμεων.


Τα μέτρα ελήφθησαν με έμφαση στις περιοχές Κορινθίας και Ηλείας, καθώς εκεί βρίσκονται οι πιο συχνές διαδρομές διαφυγής τρομοκρατών μετά από ληστείες τραπεζών…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...