Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Τουρκικό υποβρύχιο προσπάθησε να βυθίσει δύο ελληνικά αλιευτικά σκάφη στα Ίμια!

Nέα θρασύτατη πρόκληση εν μέσω εκλογών από την Άγκυρα  έλαβε χώρα χθες στις βραχονησίδες Ίμια όταν τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε ξαφνικά ανάμεσα σε δύο ελληνικά αλλιευτικά σκάφη. Κατά την ανάδυση τα δύο αλλιευτικά παραλίγο να βυθιστούν.

Δύο ελληνικά καΐκια που έπλεαν κοντά στα Ίμια, αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, όταν αναδύθηκε από τα νερά τουρκικό υποβρύχιο σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ.


Πρόκειται για το τουρκικό υποβρύχιο Tayfun, ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα στις 22 Ιανουαρίου.

Τα δύο αλλιευτικά πλησίασαν τις δύο βραχονησίδες καθώς αυτή την εποχή γίνεται το ψάρεμα της τσιπούρας, και είναι γνωστό ότι στα νερά των Ιμίων υπάρχει αφθονία αυτών των ψαριών.

Μετά την ανάδυση του τουρκικού υποβρυχίου τα δύο αλλιευτικά που κινδύνεψαν με καταβύθιση στράφηκαν προς την Κάλυμνο.

Θυμίζουμε το περιστατικό της 7ης Δεκμβρίου του 2014 όπου σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε Έλληνες ψαράδες να μαζέψουν τα δίχτυα τους, πάλι λίγο έξω από τα Ίμια, ενώ είναι η δεύτερη φορά που οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν υποβρύχιο καθώς  το είχαν ξαναπράξει στις 17 Νοεμβρίου του 2014 όταν και τότε επιχείρησαν να βυθίσουν ελληνικό σκάφος του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής Σημίτη και των "ευχαριστώ" στους Αμερικανούς (thanks for nothing όπως θα έλεγαν και οι ίδιοι), όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να "γκριζάρει" ελληνικό έδαφος με τον τότε Έλληνα ΥΠΕΞ Θ.Πάγκαλο να λέει "να πούμε ότι τη Σημαία την πήρε ο αέρας" και να το παρουσιάσει με την βοήθεια των ΜΜΕ ως και επιτυχία στον ελληνικό λαό.

Φυσικά αυτό το θράσος καλείται να αντιμετωπίσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Κυριακής στις 25 Ιανουαρίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...