Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΠΙΘΑΝΗ "ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ"! Μάχες μέχρις εσχάτων στην Α.Ουκρανία: 10 ουκρανικά Τάγματα παγιδεύθηκαν κι εξοντώνονται μέσα στη νύχτα στη Horlivka

ΑΦΘΟΝΟ ΡΕΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ... - ΣΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ "ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ"!
Ιδιαίτερα σκληρές μάχες διεξάγονται αυτή την στιγμή στην λεγόμενη Ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσόφωνοι έχουν ανακηρύξει στις περιφέρειες του Ντονμπάς κai του Λουγκάνσκ την Λαϊκή Δημοκρατία της Νέας Ρωσίας.
 Πληροφορίες από την περιοχή της Horlivka αναφέρουν ότι κλείνει ο θύλακας βόρεια, βόρειο-ανατολικά της πόλης παγιδεύοντας σε έναν στενό διάδρομο μια ισχυρή ουκρανική δύναμη 7.000 ανδρών.

 Οι Νεορώσοι εφαρμόζοντας μια κλασική κίνηση-τανάλια φαίνεται ότι καταφέρουν να σφραγίσουν την περιοχή στον στρατηγικό άξονα Lzovoy-Novogrigorovka και απειλούν με εξόντωση τις ουκρανικές μονάδες.

Συνολικά δέκα ουκρανικά Τάγματα με μισθοφόρους και νεοναζιστές πολιτοφύλακες με βαρύ οπλισμό, περίπου 50 άρματα μάχης, 100 αυτοκινούμενους εκτοξευτές BM-21 και 30 αυτοκινούμενα πυροβόλα, έχουν παγιδευτεί σε μία θανάσιμη λαβίδα από κάπου 10.000 Νεορώσους οι οποίοι έχουν αποκόψει όλες τις οδούς ανεφοδιασμού με αποτέλεμσα να μην είαι δυνατόν ο ανεφοδιασμός τους σε τρόφιμα και πυρομαχικά.

Σε επικοινωνία με τις ουκρανικές μονάδες οι διοικητές των Νεορώσων τους καλούν να παραδοθούν σε διαφορετική περίπτωση θα εξαπολύσουν μπαράζ πυροβολικού και εν συνεχεία θα προελάσουν στο εσωτερικό του θύλακα.

Ηδη μερικές μονάδες έχουν συμφωνήσει να παραδοθούν αύριο το πρωί, ενώ υπάρχουν δεκάδες Ουκρανοί που αυτομολούν στις τάξεις των Νεορώσων και ορκίζονται πίστη τη νεορωσική σημαία.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναβιβάζουν τους νεκρούς Ουκρανούς σε πάνω από 150 μόνο κατά την χθεσινή ημέρα...

Πριν λίγο o αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Eduard Basurin δήλωσε "μερική κατάληψη της πόλης Debaltseve".

Πολιτοφυλακές έλεγχουν τα βόρειο-ανατολικά προάστια της πόλης που αποτελούσε προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων.

την ίδια στιγμή χαρακτηριστικό της δυτικής υστερίας για "εισβολή" της Ρωσίας σε κράτη του ΝΑΤΟ είναι τα εγχειρίδια που μοιράστηκαν στα σχολεία σχετικά με τη συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσουν οι πολίτες σε περίπτωση που εισβάλλουν στην χώρα ρωσικές δυνάμεις!

Τα εγχειρίδια τα διένειμε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του κρατιδίου της Λιθουανίας την Τετάρτη σε... σχολεία, καθώς το Βίλνιους δεν κρύβει την ανησυχία του για τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Από τότε που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, οι Λιθουανοί άρχισαν να διερωτώνται για το τι θα έπρεπε να κάνουν στην περίπτωση μιας παρόμοιας κατάστασης στην χώρα τους" εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Άμυνας Γιουόζας Όλεκας.

Στο εγχειρίδιο αυτό η Ρωσία δεν αναφέρεται ονομαστικά ως ο επιτιθέμενος, όμως ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι αυτές οι οδηγίες γράφτηκαν λόγω της στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Στη σελίδα 98 του εγχειριδίου περιλαμβάνονται πρακτικές πληροφορίες για τον τρόπο που πρέπει οι πολίτες να αντιδράσουν σε έκτακτες περιπτώσεις ή σε συνθήκες πολέμου, για παράδειγμα πώς να προφυλαχθεί κανείς σε υπόγεια καταφύγια ή να απομακρυνθεί από την εμπόλεμη ζώνη.

"Εάν δεν καταφέρετε να απομακρυνθείτε, πρέπει να έχετε μαζί σας ένα όπλο προκειμένου να προστατευτείτε από τους άρπαγες" επισημαίνεται σε αυτό το εγχειρίδιο.

Οι οδηγίες, που έχουν επίσης αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου, προειδοποιούν για το ειδικό καθεστώς των αμάχων σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος. "Εάν τους δείξετε ξεκάθαρα ότι είστε άμαχοι, είναι σχεδόν απίθανο να θελήσουν να σας σκοτώσουν" εξηγεί.

Στην περίπτωση κατοχής της χώρας, το εγχειρίδιο επιβίωσης προτείνει στους Λιθουανούς να απεργούν ή συνειδητά να μην αντεπεξέρχονται στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.


Έως σήμερα, 2.000 αντίτυπα του εγχειριδίου έχουν διανεμηθεί σε λύκεια και μια δεύτερη έκδοση αναμένεται σύντομα να διανεμηθεί σε πανεπιστήμια και σε δημόσιες βιβλιοθήκες σε αυτήν την χώρα των 3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...