Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Νέα δημοσκόπηση και η τριάδα των πρώτων έχει ξεκαθαρίσει: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Λαϊκός Σύνδεσμος

ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΥΟ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ
Προβάδισμα 4,5 μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας  στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ενώ τρίτο κόμμα έρχεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος με 6%.


Αντίστοιχες δημοσκοπήσεις δύο ξένων πρεσβειών μία μεγάλης χώρας της ΕΕ και μία μεγάλης ανατολικής χώρας συμφωνούν ως προς την σειρά αλλά δίνουν διαφορετικά ποσοστά: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το 30%, η ΝΔ δεν κινείται πάνω από 22% και ο Λαϊκός Σύνδεσμος βρίσκεται πάνω από 8%.

Στηην δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, τέταρτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι, αλλά αυτό θα συμβεί πολύ δύσκολα: Το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, αν δεν διαλυθεί, έχουν τον κύριο λόγο.

Πάντως ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα συγκεντρώσει το ολιγότερο 25 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 135 και 140 και  ΝΔ μεταξύ 60 και 70.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 29,5% έναντι 25% της ΝΔ, με τη Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα καταγράφοντας 6%. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως οι ΑΝΕΛ βρίσκονται για πρώτη φορά κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ η «κατρακύλα» της ΔΗΜΑΡ συνεχίζεται.

Αναλυτικά τα ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 29,5%
ΝΔ 25%
ΠΑΣΟΚ 4%
ΑΝΕΛ 2%
Χρυσή Αυγή 6%
ΔΗΜΑΡ 0,5%
ΚΚΕ 5%
Ποτάμι 5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
Αλλο κόμμα 7%
ΔΞ/ΔΑ 15 %Οι πολίτες, πάντως, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα της έρευνας εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας στο 2015, ενώ, εκτιμούν σε ένα μεγάλο ποσοστό πως οι πολιτικές εξελίξεις θα καθορίσουν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι απαντήσεις στα υπόλοιπα ερωτήματα

Η χρονιά που πέρασε ήταν καλύτερη ή χειρότερη από την προηγούμενη;

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι, καθώς, σε ποσοστό 60% εκτιμούν πως η χρονιά που φεύγει είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη.
Ποια θεωρείτε την καλύτερη λύση για τη χώρα

Σε αυτή την ερώτηση οι γνώμες των πολιτών εμφανίζονται κατακερματισμένες, ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό (29%) ζητάει οικουμενική κυβέρνηση με ένα 15,5% να μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενα 14% θέλει νίκη ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ ένα 7,5% πιστεύει ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι η καλύτερη λύση για τη χώρα.
Μέσα στους επόμενους μήνες η οικονομική κατάσταση θα είναι χειρότερη ή καλύτερη;

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα την επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη (ποσοστό 52,5%), ενώ ένα 15,5% εκτιμά ότι θα είναι καλύτερη. Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι ένα 19% επισημαίνει πως η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν απαντήσει στα ερωτήματα και πριν και μετά από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.
defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...